3/07/2011

Besser nun als nie

Tässä taas on viikko vierähtänyt ihan pimennossa ja uuskin alkanut. En vaan voinut tulla tänne toissaviikolla itkemään loman loppumista, kun se siellä Suomessa vasta alkoi. Eh, tai sitten vaan myönnän suoraan, että oon ollut laiska..
Jedenfalls, nyt sain kuitenkin otettua itseäni niskasta kiinni, joten pienoista kuvaspämmiä taas luvassa mun tän vuoden hiihtolomaseikkailuistani, viikolta numero 2!

Täällä menee muuten lomat siis sillä tavalla, että syksyllä ja talvella on kahden viikon lomat, joululoma on n. 10 päivää. Lukuvuosi on pätkäisty talviloman alusta ja silloin saadaan todistukset, lukujärjestys tosin pysyy samana läpi vuoden. Toinen todistus tulee sitten kesällä, kun suomalaisen silmissä aikas harvinaisen skrupunen kesäloma alkaa, 11.7.

Lähdettiin perheen kanssa maanantaina aamulla ajelemaan kohti Länsi-Saksaa. Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Essen, jossa käytiin syömässä (:D) vähän välipalaa ja kierrettiin lyhyesti keskustassa.

hloma3

Syömingeistä jatkettiin jonkun pikkukylän kautta kohti toista pikkukylää, johonkin Aachenin kupeeseen. Neljä ekaa yötä vietin WaldHotellissa, kuorsaavan veljeni vieressä epämukavalla, vaikkakin leveällä vuodesohvalla. Noo, pääsin sentään saunomaan ja 10 metrin uima-allaskin löytyi!

hloma
hloma2

Metsähotellista tehtiin joka päivä pieni päivätrippi. Käytiin Belgiassa, jossa ruokalista oli ranskaksi, eikä kukaan puhunut saksaa rajan välittömästä läheisyydestä huolimatta.

hloma5
hloma6
hloma4

Sadepäivänä käytiin vanhassa pääkaupungissa, Bonnissa, taidemuseossa (...), toisena päivänä Aachenissa shoppailemassa. Aachenista ajettiin takaisintulomatkalla Hollannin läpi hotellille. Hollannin rajan jälkeen talot muuttuivat hieman erilaisiksi, yritin bongailla tulppaaneja ja puukenkiä, mutta jouduin tyytymään muutamaan tuulimyllyyn. Pyöräkaupat, -tiet ja pyöräilijät lisääntyivät 130 prosentilla..

hloma16

Perjantaina jätettiin sauna ja karautettiin kohti Kölniä. Viimeiset kaksi päivää hujahtivat nopeasti Kölner Domiin kavutessa ja paikallista GINATRICOTIA tyhjentäessä. Olin siinä uskossa, ettei Saksassa ole GT:n liikkeitä, joten Köln yllätti ainakin siinä suhteessa iloisesti! (Niin joo, siis se kirkko oli kans tosi cool) ;-D
Muutenkin tykkäsin Kölnistä, siellä oli jotenkin ihanan paljon Los. Onhan se toki miljoonalla asukkaallaan puolet Dresdeniä isompikin..

hloma15
hloma14
hloma13
Hostveljen piti päästä kattomaan fudista, joten käytiin jonkun ihmeellisen designmäkärin kautta todistamassa Freiburgin täpärä tappio Kölniä vastaan. Lucas Podolski laukoi matsin ainoan maalin ehkä toiseksi viimeisellä peliminuutilla, siitäkös yleisö repesi..eikä veljeäkään meinannut saada kulumallakaan kotimatkalle..

hloma12
hloma11
hloma10
hloma7
hloma9
hloma8

8 comments:

Johanna said...

Vitsi vähän kiva reissu! Sun veljestä tarttis kyllä saada vähän enemmän kuvia! :-D

Ines said...

Vahan kiva ku sun perhe matkustelee noin kiitettavasti, me ei matkustella paljo yhtaan perheen kaa, kerran vaan!
Ja vahan teilla on sia hyvan nakosia leipia siella, taala meijan kotona saa pelkkaa valkosta pullaa josta on VARMASTI kaikki hyvat kuidut jo nypitty pois ja taysjyvaleipa on varmaan "liian kallista".. :D

Anonymous said...

hyi vihaan noita tummanruskeita "muka vaaleita" leipiä missä on isoja siemeniä! vihasin jo sillon kun söit tommosia oksennus leipiä hamburgissa! tai siis oon vihannu aina!

Mutta muuten ihania kuvia! voi hyvin<3

t. tiedät-kyllä-kuka :D

Rose said...

Johanna -- näin kyllä ihan hurjasti! :-D katotaan niitten lisäkuvien kanssa..

Ines -- ei täältäkään ihan ruispalojen verosia saa, ja pullaakin löytyy, mut kyllä täällä tosiaan (kuitupitostakin) leipää osataan tehdä!

Sadsu -- toi on toi perus mäccafee beigeli, mut voisin kyl oikeestaan elää pelkillä niillä laattaleivillä <3

ps. voi sääkin hyvin äläkä sairastu lämpöhalvaukseen <3

Liisa said...

Oot saanu todella ihania kuvia!! :) Ja oli varmaan mukava reissu, mullekki kelpais! :D

Riikka said...

mitä onks kölnis oikeest Gina :D? oon menos kölnii kesäl ni pitää käydä sit sielki :D

tammy said...

oi, ihana löytö tämä blogi!
Saksaa - ja saksaa - ja kokemuksia. olen kateellinen, pidä hauskaa vaihdossa!
lisään listallein ja pureudun arkiston syövereihin!

Rose said...

Liisa -- Kiitti! :) Joo, näin kyllä yhen viikon aikana aika hurjasti!! :-D

Riikka -- JOOJOO! Oisko ollut Galleria Kaufhofia vastapäätä(?), siellä shoppingkatu-alueella.. ;D

tammy -- :-) yritän joo parhaani mukaan nauttia kaikista uusista kokemuksista, tämäkin kun kestää vain aikansa ;)