2/20/2011

Fasching x 2

Huomenna lähdetään perheen kanssa autolla katsastamaan Saksan länsipuolta, menomatkalla ehtii ehkä taas vähän nukkua.. Perjantai- ja lauantai-illat/yöt oon nimittäin viettänyt Arnsdorfin faschingeissa. Perjantaina oli "nuoriso"fasching ja lauantaina porukka oli pääosin vähän vanhempaa.

Mulla ei vielä torstaina ollut suoraan sanottuna hajuakaan, mitä fasching käytännössä tarkoittaa. Sanan Fasching voi kääntää karnevaaliksi tai laskiaiseksi, ja se liittyy ymmärtääkseni jotenkin paastonaikaan. (Mun nuorena vähän nälkää nähnyt - tätä nykyä syömiselle ja ruuanlaitolle elävä hostmummoni tosin tokaisi tarmokkaasti, että mehän ei mihinkään semmoisiin paastoihin osallistuta; me syödään lihaa kun meidän tekee mieli!)

No, nuorisofasching oli aikalailla verrattavissa isoon diskoon.. Muutamat amatööritanssiryhmät heittivät esityksiä ja joka nurkasta oli saksalaiseen tapaan mahdollisuus ostaa kurkunkostuketta. Seinät oli maalattu täyteen rivoja kuvia ylä- ja alaosattomista hirviöistä. Tämän vuoden teemana oli nimittäin gruselig (=karmiva). Fashingista mentiin Melanielle nukkumaan ja vaikka meidät haettiin "jo" puoli kolme kotiin, kello oli taas jotenkin jo puoli viisi, ennen kun päästiin yöpalojen kautta petiin..

Nuorisofaschingissa mentiin ihan normikuteissa, mutta lauantain faschingiin pukeuduttiin sitten hostvanhempieni kanssa teeman mukaisesti. Ilta alkoi "lupaavasti" Schlagermusiikilla (=saksalaista iskelmää) ja aloin jo vähän tuskastua, koska kavereitakaan ei ensin näkynyt oikein missään. Ohjelma oli vähän erilainen kuin perjantaina, tanssiesityksiä oli toki jälleen muutama, mutta pääosin lavan valtasivat DragQueenit ja ihan epämääräiset, rivot esitykset. :-D Löysin itseni huolestuttavan usein puistelemasta epäuskoisena päätäni..
Musiikki parani onneksi loppua kohden, jorailtiin taas tyttöjen (ja hostisän) kanssa seuraavaan päivään..ps. en aluks ajatellut kehdata laittaa mun naamiaisasukuvaani, mut tämän kerran..

10 comments:

AnsQ said...

EIII miten söpö naamiaisasu!! :D

Johanna said...

Tosi ihana toi asu! :p

Saara said...

perinteensä kullakin. täällä on teemana puumaskiset noidat ja juhlan nimi fasent. kattelisin melkein mieluummin rivoja hirviöitä, kun mulla on jonkinmoinen fobia noita maskeja kohtaan :D
ei oo mullekaa juhlimisen perimmäinen syy ihan selvä, mut hyvin se sujuu kun menee vaa suomalaisella periaatteella kurkunkostukkeen voimin :P

Saga Nicole said...

heheeeaahaha siisti asu ja ainiin vähä sulla on kiva tukka!

Rose said...

AnsQ -- haha, kiitti :-D

Johanna -- ai kumpi? :---D

Saara -- aijaa :o no, kova meiska jokatapauksessa, juhlan nimestä tai tarkotuksesta riippumatta...

Satzschu - naurax mulle hä?

Siiri said...

hahaha ihana toi naamiaisasu:D mikä katti!

Saara said...

hah vähä kiva toi sun naamiais asu!!(==

Elina said...

Kummia tapoja siellä teilläpäin! En oo Hampurissa moisista kuullutkaan, mutta pitääpä muistaa kysyä pojkväniltä.

http://thatturnip.blogspot.com/

Johanna said...

Mun blogissa on sulle haaste! :-)

Rose said...

Siiri -- haha, piti pari kertaa miettiä, kehtaanko laittaa näitä kuvia tänne..

Saara -- :-D kiitti!

Elina -- aijaa :o Kölnissä taas oli vielä 3x kovempi meno kun meillä :-D

Johanna -- kiitti, käyn kurkkaamassa ;)