7/21/2011

Was soll ich sammeln hier auf dieser Welt

Pyydän anteeksi, että blogin loppuhuipennus on hieman viivästynyt. Tässä nyt kuitenkin jo reilu viikko ehditty kotiutua näin jälkeenpäin ajateltuna aika hullusta vuodesta. (Eli siis pääsin kyllä ihan suunnitelmien mukaisesti takaisin Suomeen, en ole nainut ketään Horstia ja muuttanut Hampuriin..)

Siis. Kaksi viikkoa sitten torstaina yllätin kotijoukot ja ajoin bussilla Berliinin lentokentälle perhettäni vastaan. Sieltä ajeltiin vuokra-autolla Dresdeniin, koulussa oli joku pyöräilypäivä, jonka skippasin suhteellisen surutta. Perjantaina piti vielä raahautua lyhyesti kouluun todistustenjakoon, mut kutsuttiin jopa juhlasalissa koko koulun eteen lavalle hakemaan jotain "paras-vaihtari-tai no ainoa joka viipyi kauemmin kuin 2 viikkoa-diplomia". Lauantaina 9.7. pidettiin pieni perhejuhla siellä hostperheen kotona, ja sunnuntaina iltapäivällä ajettiin porukoiden ja siskon kanssa takaisin Berliiniin.

Kuvia mulla on hävettävän vähän - Berliinistä ei ollenkaan, keskityin vaan niin sataprosenttisesti nauttimaan jälleen ajanvietosta ihan oman perheen kera. ;-)

Takaisin tultuani oon vaan käynyt moikkailemassa kavereita, siivonnut, purkanut laukkuja ja hoitanut mun uutta vaavia. Ekat päivät oli outoa olla kotona ja vieläkin monista jutuista tulee Saksa mieleen. Toisaalta taas on ollut niin paljon kaikkea tekemistä, etten ole ehtinyt mitään ylimääräistä ihmetellä. Omassa sängyssä on ihanaa nukkua, mun hostsänkyni patja kun ei ollut ihan tältä vuosikymmeneltä..


Ulkokuvat viimeiseltä koulupäivältä, viimeisessä mun kaoottinen huoneeni, jonka sisältöä on jo kohtalaisella menestyksellä yritetty tunkea matkalaukkuihin + pari kaveria, jotka pääsivät paikalle hyvästelemään!

Vuosi oli tosiaan aika tapahtuma- ja onnettomuusrikas, mutta pois sitä en kyllä vaihtaisi. Ihan syvimpiä tuntojani tai pahimpia juoruja en ole täällä yleisesti jakanut, mutta ehkä blogista toivottavasti on jonkinlaista käsitystä saanut, minkälaista Saksassa oli olla vaihdossa. Tai ainakin sitten niistä vuoden kohokohdista, jos ei muusta.

Kiitokset kaikille lukijoille ja kommentoijille, vastailen kyllä yhä mielelläni kysymyksiin, jos jotain jäi hampaankoloon, nyt kun vuoden tapahtumat ja saksalaiset käytännöt ovat vielä tuoreessa muistissa.. ;-)

5 comments:

Johanna said...

Oi vitsi vähänkö hassua kun oot taas kotona! Oon lukenu sun blogia yli vuoden, wow! :-D Ja jatkathan sä kirjottelua nyt suomestakin? :-) Ps. Onko Suomessa tullu vastaan mitään sellasta, jonka olisit jo unohtanu ja ootko kertaakaan alkanu puhumaan saksaa? :-D

Saga Nicole said...

EIKÄ SAIT TOMMOSEN PUPUN!!!!!<333333
Itken täällä :D<333333333333333

ps. ihan hullun ihanat vaatteet saat auttaa mua vaatettaan itteni kun palaan Suomeen oon täällä Chilessä täysin unohtanu......

Rose said...

Johanna -- Mustakin oli eka vähän outoa :-D En oo ihan varma tosta jatkosta, pitää vähän miettiä.
Joitain ilmauksia tekis välillä mieli sanoa saksaks, kun niille ei oikein ole suomenkielistä vastinetta, mutta kyllä oma kieli kuitenki suht helposti alkoi sujua ;))

Sagaa -- mitä ei itketä, Annipuppe ei ees näytä yhtään niin suloselta kuvassa kun mitä se on luonnossa <3

pyh, mut kyl mää aina tuun erit. mielelläni shoppailuseuraks hihii!

ps. voisit tulla sieltä jo!!

Derya said...

ihana blogi sulla ja oot tosi kaunis :) jatka samaan malliin !

♥ leave-world.blogspot.com

Rose said...

Derya -- kiitos, ihana :)