3/12/2011

Wer Genüsse bereut, sollte wenigstens die Reue genießen

11maalis

Postisetä toi mulle toissapäivänä "pienen" paketin, josta pääsin viimein kuorimaan mun synttärilahjani, ton kuvassa (mun sängyllä!) urakasta uupuneena retkottavan veljeni avustuksella. Nyt oon sitten D7000:n onnellinen omistaja, useamman vuoden iloisesti palvellut D40 saa pikkuhiljaa siirtyä eläkkeelle :-) Uusi vauva pääsikin heti eilen tositoimiin:

11maalis6

Meillä oli taas tiedossa yhen kaverin synttärit, jonne sitten illalla lähdettiin käymään. Junailin itseni kuitenkin ensin Lidlin kautta Kathalle kaupunkiin, tekemään makaroonisalaattia. Aina, kun on jotkut pippalot, joissa jotain tarjoillaan, joku tekee Nudeln- tai Kartoffelnsalatia. Tai molempia. Ja tälläkertaa se olin siis mä, joka pääsi kokkaamaan, Katha kun oli mun tullessani vielä vähän vaiheessa noiden hiustensa kanssa..
(Nuudeleista puheenollen, täällä kaikki pasta- ja spagetti- ja makaroonijutut kulkee yleisnimityksellä Nudeln. Toki voi sanoa, että pasta tai spaghetti tai makkaroni, mutta yleensä se on vaan ytimekkäästi Nudeln. Ja niitä normi-pussinuudeleita ei oikeastaan mun tuttavapiirissä syödä, poikkeuksena Chinanudeln, eli kiinalaisesta saatavat paistetut wokkinuudelit, jotka näille kyllä maistuu.. Ja sitten on myös Eiernudeln, eli munanuudelit, jotka on aika hyviä ja proteiinipitoisempia, kun tavalliset!)

11maalis7
Tadaa !

11maalis9

Syötiin Kathalla vähän BananaSplit-jätskiä, testailtiin makukokeilla makaroonien eikun Nudelien kypsyysastetta ja venailtiin Kathan poikaystävää. Kun oltiin kaikki paikalla, lähettiin junalla kohti Radebergiä. Görlitzin tai Zittaun junilla, molemmat aina raiteelta 3, pääsen niin kouluun, kotiin kun kaupunkiinkin..

11maalis8

Jos ei nää saksalaiset oikeen noiden pussinuudelien päälle ymmärrä, niin leipää nää osaa kyllä tehdä. Juna-asemilla on aina väh. 3 leipomokojua, voisin elää pelkillä noilla täytetyillä sänpylöillä omnom.
Ja mua ärsyttää viikonlopuissa se, etten pääse syömään meidän koulun kahvilan tomaatti-mozzarellasämpylöitä. Mun ei tarvi enää edes sanoa sille keittäjätädille mitään, lyön vaan kolikot tiskiin. Jos haluunkin kinkku-juustoa, (ok, koitin kerran, mut tuli heti tomaattia ikävä. Ja mozzarellaa.) mun täytyy olla nopea, ettei se ehdi lyödä väärää hintaa kassakoneeseen.

11maalis10

Ennen synttäreitä poikettiin vielä Netto Marken Discountissa (kukaan ei kuitenkaan sano että Marken tai Discount) hakemassa vähän juotavaa. Valikoimassa on yleensä kaljaa, Bier-Mix-Getränkejä, Sektiä, viinejä ja väkeviä. Siideriä on ehkä yhtä sorttia, jos sitäkään, kaljasekotukset ajaa saman asian. Vaikka niitä saa kaikissa hedelmän ja kolan ja minkälie energiajuoman maussa, mun mielestä niistä paistaa silti liikaa läpi kaljan aromit.. Yhh. Löydettiin kuitenkin jotain Breezerihenkisiä cocktaileja, joita kokeiltiin ja jotka maistu aika hyviltä, kun ei oikein (Kathan poikaystävää, joka ei voinut olla ostamatta muutamaa 25sentin kaljapulloa, lukuun ottamatta) olla oluen ystäviä..

11maalis5
Katha uhkaili jo tuhoavansa sen meidän tekemän salaatin omin nokkinensa, joten suunnattiin Friederikelle. Välillä synttärijuhlat on ollut semmosta perus tanssimista/syöpöttelyä/juopottelua, Friedelillä paikalla oli kuitenkin jokunen sen kuudesta sisaruksesta (nuorimmaiset ehkä siinä 6-vuotiaita) ja vanhemmat, eikä musiikki ollut niin pääroolissa, tanssilattiasta puhumattakaan. Leikittiin jotain ihme seuraleikkiä ja tapeltiin siitä, kumpi; Amaretto-Apfel vai Amaretto-Kirsch maistuu paremmalta.. (Omena!) Yhden ilotulitteen ja pari kissanpieruakin ne oli ilmeisesti uudelta vuodelta säästänyt, jotka käytiin pihalla ampumassa :-D Tunnelma oli vaihteeksi rauhallinen ja mukavan lämminhenkinen, meidän salaattikulhokin nuoltiin viimeistä hippusta myöten tyhjäksi..

11maalis4
11helmi2
Friedelin talossa lenteli myös noita hulluja kanarialintuja vapaana, jotka ei ilmeisesti karkaa, vaikka ikkunaa pitäiskin auki! Välillä ne kuulemma kakkii olohuoneen laatotukselle, mut ei näyttänyt ketään ihan ylitsepääsemättömästi haittaavan :-D
11maalis3
Ihr seid so süß :)))

Nyt meen pelastamaan mun vauvani hukkumiselta, toi veli nimittäin kuvailee tossa vieressä mun uudella kamerallani limasia hammasrautojaan.. D: Se on nyt kaks tuntia kertonut, kuinka se jo iloitsee siitä yhdestä pakastepizzasta keittiössä, jonka se haluaa syödä illalliseks - ehkä alkais pikku hiljaa olla aika..

10 comments:

Johanna said...

Ooo Rose rakastan sun blogia! <3 Ihania kuvia ja just parhaat noi tekstiosuudet. Nudeln! :-D Ja miten sattukin, että meilläkin on D40 JA D7000!! XD

Anonymous said...

tosta leipä-jutusta tuli mieleen että luin tänään just Neon-Zeitschriftistä että saksassa on 300 eri leipälajia, eniten koko euroopassa. kiinnostavaa eikö :D

Anna said...

Ihana postaus! Ja onnea uudesta kamerasta :-)

http://just-bullshit-mane.blogspot.com/

Rosanna said...

Johanna -- oiii kiitos ihana <3 ;-) D7000 on kyllä pikkunen upgrade tohon D40 verrattuna, vähän on vielä opeteltavaa :-D

Anonyymi -- haha, voin hyvin kuvitella.. :-D

Anna -- voi kiitos! :)

Ansku said...

Uii uusi kamera! Ihania kuvia<:

Anonymous said...

haha ihmettelin kans kun olin viikon saksalaisessa host-perheessä ja ne sano että tänää meillä on nudeln olin ihan innoissaa ja sit saatiinki joitan sellasta ihme pastaa olin sillee heeetkone:D ja just ton kalja ja siiderijutun huomasin myös, haha välillä on jännä lukee sun blogista miten oon oikeesti huomannu ihan samoja asioita saksalaisista kun oon aika paljon sellasten kanssa ollu tekemisissä!

Siiri Stiina said...

Mäki kyllä kärsisin ilman siideriä jos kalja ois toinen vaihtoehto.nyrrrrrrr.mut ihana kuva taas rossu<3

Rosanna said...

AnsQ -- hihii! kiitti :)

Anonyymi -- haha, tommosia juttuja pistää vaan merkille, kun ei ole tottunut :-D

Siiri -- mulle oli kans vähän shok aluks, että siiderivalikoimat on niin kehnot, mutta toi hinta kyllä vähän kompensoi..:D Saat nelinkertasen määrän jotain ihanok-kaljamixeriä yhen suomisiiderin hinnalla...tai sit voit toki aina juoda skumppaa, joka ei sekään kyllä kovin äkkiä vararikkoon aja..:D

Anonymous said...

oi että sä kyl pukeudut sitten ihanasti.

Rosanna said...

siiri -- kiitti, viimeks tänä aamuna oli tosin taas vaatekriisi.. :-D