4/30/2011

KÖLNI

Eiliseltäkin päivältä mulla olis muutama kuva, juhlittiin nimittäin veljen "rippijuhlaa", mutta laitetaan nyt nää vanhemmat ensin..

Lentelin siis viime sunnuntaina ihan keskenäni Dresdenistä Kölniin, punkkaamaan italialaisen vaihtarikaverini Francescan luokse ja moikkaamaan paikalle päässeitä muitakin vaihtokamuja.
Sunnuntai-iltana Berliinissä asustava Liz ja Francesca olivat mua Kölnin Hauptbahnhofilla vastassa. Käytettiin siinä puolituntinen halailussa ja matkatavarasäilytyksen kanssa tapellessa, ja kun mun kassini oli onnellisesti lukkojen takana, lähdettiin viilettämään Kölnin yöhön.. :-D Suunnitelmat ei olleet ihan selvät, ainakaan mulle, mutta löydettiin sitten pienen metro- ja ratikkaseikkailun jälkeen itsemme puistosta syömästä tähän astisen historian parhaiten maustettuja grillipihvejä. (Saattoi ehkä johtua orastavasta nälästä tai sitten vodkacolan aiheuttamasta pikkusuolaisen tarpeesta..) Kölnin päärautikselta on parinkymmenen minuutin juna- ja toisessa päässä sitten samanpituinen kävelymatka Fransescan hostkotiin, joten nukkumaan päästiin siinä neljän pintaan.

Noo, ihan pirteänä me silti maanantai-aamuna löydettiin jälleen tiemme yhdeksitoista takaisin sinne päärautatieasemalle ja Starbucksiin, jonne sitten ilmaantuivat loputkin tyypit. (Kuvamateriaali alkaa siis syystä tai toisesta vasta tältä päivältä!)


Sää oli ihan huippu, joten kierrettiin vaan koko päivä ympäriinsä. Innostuttiin, kun Fransesca kertoi, että Rheinin rannalla on semmonen kiertävä Tivoli tms, (mikä meillä on itseasiassa Dresdenissä kanssa) ja sinnehän piti sitten tietty päästä. Mentiin ihan ekana johonkin ihan sairaaseen pääalaspäin-kieputtimeen, johon mäkin sitten pienistä ennakkoluuloista huolimatta suostuin ryhmän painostuksesta mukaan.
Seuraava laite näytti ihan yhtä lupaavalta. Ongelmana vaan oli, että kaks henkilökuntapoikaa päätti ajaa mukana sillä seurauksella, että laitteen pyörittäjä pisti meidät kieppumaan suoraan kaks kertaa putkeen. Siinä vaiheessa alkoi vähän huolestuttaa, kun Liz ilmoitti, että sen aamupalat tulee ihan just väärästä päästä ulos..

..ja koska Fransescalla meni ihan yhtä kehnosti, jouduttiin hetki tasoittelemaan olotiloja nurmikkopäikkäreillä.

Käytiin hakemassa vähän purtavia ja juoruiltiin mm. hostperheiden outouksista.. Fransescalla on esim. ihan erilainen perhe kun mulla, olin ihan ihmeissäni, miten välinpitämättömästi ne sitä kohtelee.. Se ei kysele mistään menoistaan, tekee vaan niinkun kaikki muutkin perheenjäsenet ja katoaa yhtäkkiä (mahdollisesti ilmoittamatta) kun siltä tuntuu. Ne ei kuulemma syö ikinä yhdessä tai puuhaa mitään muutakaan perheen kesken - musta taas tuntuu, että iskee stressi, jos en ole puoli seitsemältä iltapalapöydässä...puhumattakaan niistä kymmenistä museoreissuista tai kiertoajeluista, joissa mua on käytetty..
Kuvia on valitettavasti vaan maanantailta, mutta eiköhän noi tähän hätään riitä! Lähtöpäivä oli sitäpaitsi sateinen.. (Se ei tosin haitannut, ajettiin nimittäin bussilla ostoskeskukseen koko päiväksi ja kun lähdin sieltä sitten suoriutumaan kentälle, ei enää satanut. Ja Dresdenissä pilkahteli taas vähän aurinko!) ;)

ps. Mun hostveljee huvittaa, kun me laitetaan kuulemma joka sanan loppuun "i". Niinku Berlin = Berliini, Hamburg = Hampuri ja niitä muita esimerkkejä mulle ei just nyt tuukaan mieleen. Mutta siis noi ei ollu ainoot! Ja se oli kans hassua, kun veli kehitteli sitten jotain omia "i"-loppuisia sanojaan. Mut niitäkään en enää muista.. heha.

7 comments:

Roosa said...

Ooo Köln! :) Tykkään sun blogista, ihania kuvia aina ja kivasti kirjotat :) Ja itekki nyt Saksassa vaihossa ollessa kiva lukee kokemuksia ! Jaaa haha mun hostveli kanssa just lähiaikoina täs vitsaili tosta i-päätteestä kun sanoin että marmelade on marmeladi nii sit se kysy että onko nutella sitte nutelli :-)) Hehe! :D

Liisa said...

oooi, näyttää tosi mukavalta reissulta!! :) ja siel on jo noin lämmin, oon niin kateellinen!! Ootte myös tosi nättejä kaikki :) Mut ei vitsi toi sun veljes on kyllä paras :D Hassua et suomen kieli voi olla jostain huvittavaa..

katariina said...

Kivan lämmintä siellä näyttää olevan!! vähänkö epistä :)

Sirpale said...

No nyt iski taas matkakuume(: Oot yks mun lempparibloggaajista(:

Rose said...

Roosa -- Ooo, kiitos! :)) Ja siistii, missä päin asut? JUST tollasia toi munkin veli kehitteli ja nauro oikeen räkäsesti päälle kuin tyhmä kieli suomi on.. :-D

Liisa -- Voii kiitos! :)) Suomen kielestä kuule ilmaistaan vaikka mitä mielipiteitä.. Suurimmaks osaks vähän negatiivis-sävyisiä.. :--D

katariina -- Joo, sää oli ihan upea! :) Otan osaa, jos Suomessa on ollu nyt vappuna vähän kehnompi..

Sirpale -- Haha, en mäkään pistäis uusintareissua yhtään pahakseni! Kiva, jos tykkäät lukea ;)

Siiri said...

Äääh ihania kuvia, mäkin tahdon tonne ja syyä tota rapujuttua!Nami :)

Johanna said...

Suomen kieli on ihan sekopäistä! :-D Oon lukenu nyt jonku päälle kuukauden noita helsingin yliopiston suomen kielen pääsykoekirjoja ja huhhuh siin on kyl saanu parit naurut ja ihmetykset kokea. :-D Hauska huomio kyl sun veljeltäs ja ihania kuvia taas! :-)