4/07/2011

Ich hab den ganzen Weihnachtsmann gegessen

Täällä on eletty taas aika lepposissa kevättunnelmissa. Tänä aamuna oli jo kello kuuden pintaan 13C°, joten lämmöstähän täällä on tänäänkin päästy nauttimaan.. Piti ihan heittää shortsit jalkaan (oho, siis riisua sukkikset, heh) kun pääsin kotiin. Tuntuu, että hehkutan näitä lämpötiloja kokoajan ja kaikille, mut oon vaan niin fiiliksissä, kun ei tarvi palella!Täällä on muutenkin jo kaikki kevätkukat ihan loistossaan ja jos ei kukat tuo väriä, niin ainakin nää saksalaisten pääsiäiskoristeet hoitaa sitten homman kotiin.. Lähes jokasesta pihasta voi paikantaa vähintään yhden puun täynnä pääsiäismunakilluttimia, tolleen joulukuusi-tyyliin - mahdollista on tietty myös vähän hardcorempikin hifistely.. Mun mielestä noi munat oli aluks ihan korneja, mut nyt oon tottunut niihin ja ne on jopa aika piristäviä. Ton mangustin(?) kohdalla menee valitettavasti kyllä jo raja..Sandy ja "täähän ei sit päädy mihinkään internettiin"-ilme.
Schnuggi ;)
Tänään mä rohkaistuin myös kirjottamaan bilsan kirjallisen tuntikuulustelun. En ollut tietysti yhtään lukenut, enkä muutenkaan ehtinyt tehä puoliakaan tehtävistä, mutta kyllä mä jotain osasin. Tiesin heti, että Speicheldrüse on sylkirauhanen ja että Darm on suoli, kun niitä oli jo senverta tunneilla jauhettu!

Suurimmassa osassa aineita mun on ollut aika vaikea saada semmosta kokonaiskäsitystä aihealueista, etenkin, koska alussa olin aika ulapalla tuntien sisällöstä. Sittemmin oon tajunnut, että tää koko systeemi on oikeastikin paljon sekavampi, kun mitä meillä. Opetussuunnitelmat muuttuvat kuulemma niin usein, etteivät oppikirjat pysy perässä, joten kirjoja luetaan vain satunnaisesti ja silloinkin sivut heitetään varmaan arvalla. Siihen ei siis voi yhtään tukea, että lukee sisällysluettelon ja seurailee siitä sitten kappaleita järjestyksessä. Sen sijaan saadaan aina ihan pimeet pinkat kaikkia monisteita, jotka nekin on fonttien perusteella kiskottu ihan eri lähteistä.Tän päivän ruokavalinnoissani mä en valitettavasti sitten enää ollut niin rohkea.. Mun ei tarvi kun mennä meidän koulun keittäjän eteen niin se jo kiikuttaa mulle tomaatti-mozzarellasämpylän. Kerran sillä tädillä ei ollut vielä muita, kun kinkku-juustosämpylöitä ja sen päivän jälkeen mä vannoin, etten tee mitään tommosia syrjähyppyjä enää! :-(ps. kiinnittäkää kaikki tosipaljon huomioo mun rokki-niittishortseihin, juoksin nimittäin noiden niittien perässä oikeesti ympäri kaupunkia. (Lopputulos = sain kaverilta sen vanhan, katkenneen niittivyön, joka osoittautu ihan täydelliseks..)

16 comments:

Saara said...

hahah niittien kanssa on mullaki olluy ongelmia jo kotona. mutta ratkasin sen viikko sitte ostamalla alennuksesta 2 e:n niittivyön :D ei se tuu kestämään käytössä varmaan kolmea kertaa enempää kun on sellasta muovihömppää, mut saanpahan niittejä :)

AnsQ said...

Apua noita jalkoja<3 Oot söppänä! Mitä söpö on saksaks? :D

Liisa said...

oooo noin lämmintä ja aurinkoista! kukkiakin vielä..!<3 oispa täälläki....

Johanna said...

Ihania värikkäitä munasia, mut toi mangusti, mitääää?! :D En ymmärrä miten sun asukuvat on aina niin täydellisiä!! <3

Ines said...

Noi sortsit on kyl ihan supermakeet! Ja taalla on sama homma ton paasiaisen kaa, se on paljo isompi juhla taalla ku Suomessa, ainaki tuntuu silta :-D

Laura said...

Mä oon niin kade! Sä saat pukeutua jo noin ihaniin kevät asuihin ja siellä näyttää olevan todellakin lämmin! Me kärvistellään täällä vesisateen ja sumun keskellä, hrr... Mutta ihana asu kauniilla tytöllä jälleen kerran<3

Rose said...

Saara -- joo ihmettelin ihan, ku ei meinannu mistään löytyä..

AnsQ -- hihi kiitti, no "hübsch" voit esim. sanoa ;)

Liisa -- sanos muuta! ;)

Johanna -- ite oot täydellinen!

Ines -- aah, vihdoin kunniaa mun aikaansaannoksille! <3 Siis täällä saadaan kuulemma lahjojakin pääsiäisenä, ihan ku joulu!

Laura -- Joo, en kyllä tiedä miten kestän, kun tulee paluu suomiarkeen.. Kiitos <3

Siiri said...

Haluisin itekkin tollaset sortsit jos mulla ei ois tälläset maailman isoimmat reidet :D heh! Mutta ihanan keväisissä ja pääsiäisissä tunnelmissa siellä, tipitii<3

Rose said...

Siiri -- noni, eiks tää aihe oltu jo käsitelty senki "paksukankku"! :-D Täällä joo vielä ainaki tänään paistaa, huomiseks tosin luvattiin taas vähän kehnompaa :(

Riia said...

oot kaunis :)

http://keystomyworld.blogspot.com/
:)

Rose said...

Riia -- voi kiitos! (:

Anonymous said...

Oot ihan mielettömän nätti, kivan oloinen blogi, ja ihana asu =))

http://styleminea.blogspot.com/

Rose said...

Minea -- Voi, kiitti ihana! :)) Kävin vähän stalkkaan sunkin blogia..;)

Katha said...

Ahh Rosanna!Die Bilder sind so hübsch!!
Hoffe es entstehen am Samstag ein paar schöne..
Und, wenn du Lust hast, können wir uns ja bei schönem Wetter zu einem Fotoshooting treffen :) Mit gaaanz vielen Klamotten und in der Natur oder so!

Ich liebe deinen Blog!
Auch wenn ich nichts verstehe..
Aber das Video auf deutsch war cool :D

Anonymous said...

moi!! :)

kun hait saksaan, minkä järjestön kautta hait, oliko kielikoetta ja saitko sanoa alue/kaupunkitoivomuksia? oon ite aatellu lähteä saksaan vaihtoon :)

Rose said...

Katha -- aww, danke! :)) Ja, am Samstag kommt der Foto unbedingt mit!

Ist aber nicht so schlimm, wenn du nichts verstehst, der Inhalt ist meistens nicht so besonders..wie bei dem Video ;-D

Anonyymi -- Hain exploriuksen kautta. Oli kielikoe, mutta taisin tehä sen enkuks, kun mun saksani ei ollut niin vahva, että oisin jotain älykästä osannut aiheeseen liittyen sanoa..
Aluetta ei oikeestaan saa toivoa, pikkusen voi ehkä sanoa, haluaako pieneen vai isoon kaupunkiin tms, ääh, en oikeen muista tarkkaan :-D Mutta siis pääasiassa perhe valitsee sut, sää et valitse sitä ;)

Ja ei muuten huono ajatus ollenkaan!