12/25/2010

Heilige AbendJouluaatto on nyt aikalailla erledigt: joulumarkkinoiden viimeiset tunnit on koettu, lahjat on jaettu, äitin kanssa on tehty skypettelyenkka (2h 06min) ja vähän on syöpötelty sitä perunasalaatti-nakkikomboa (perus jouluähkyltä on poikkeuksellisesti säästytty sen meidän kotipuolen perinteisen kalkkunaillallisen puutteessa).. Perinteisesti saksalaiseen jouluun kuuluu jättikokoinen uunihanhi, mutta koska se on niin rasvaista, tuhtia ja yksinkertaisesti epäterveellistä, sekä huonoksi keholle, mun hostperheeni ei sitä ollenkaan syö. Myös aamun osalta joulufiilis olis voinut olla parempikin, kun suunta oli jo heti aamiaisella ihan metsään. Sain selvitä jouluaaton aloituksesta leipomotuoreiden sämpylöiden kera - ilman riisipuuroa. :'(

No, joulu tulee taas ensi vuonna ja vaihteluhan tunnetusti vaan virkistää + osaan sitten taas olla aavistuksen kiitollisempi meidän suomiperheen omista, tunnelmallisista jouluperinteistä! Pitkä päivä on vetänyt niin ansiokkaasti mehut (heräsin siis 7:30 sinne leipomoon), että nyt en valitettavasti millään jaksa jaaritella enempiä. Aina saa toki kysellä, jos joku juttu kiinnostaa tarkemmin. ;-)

14 comments:

Anonymous said...

Hahah aika hulvattomia noi moottoripyöräilijät!:b

Johanna said...

Ihania erilaisia joulukuvia! Hauskaa joulua ja lomaa! :-)

Rose said...

Kappe -- eikös, ne hurautti kuvaan ihan puskista :-D

Johanna -- Eikä yhtään perinteistä suomalaista piparikuvaa! (Noi on jotain muita pikkuleipiä!) :-D Sulle myös! <3

jewel said...

ite tulin tänään himaan ku olin viettämässä joulua saksassa (düsseldorfin lähellä yhessä pikkykylässä) ja kyllä perinteinen "suomen joulu" vaan mun mielestä voittaa ton "saksan joulun" :-D vaikka yhdessäolohan se on kai tärkeintä! :-)

p.s. voi hitto kun oot nättinä ♥

Siiri said...

Mäkin menin vaan vessaan itkeen ku en saanu riisipuuroo:D Ei se ny ollu niin iso juttu, mutta tuli vaan shokki ku omat perinteet oli ihan muuta kun näiden:)

Rose said...

jewel -- Jep, mun hostperheeni ei ole edes tippaakaan uskonnollinen, joten siitäkään ei sitä harrasta joulutunnelmaa oikein saanut revittyä.. :<
ps. voi kiitti, ihana <3

Siiri -- Mulla se viimenen tikki tuli, kun äitin joulupaketista paljastu sama akuankan taskukirja, joka mulla jo on kotona Suomessa.. :---DDDDD

Anonymous said...

häh kiva kun et julkaise kaikkia kommentteja :---) nettinatsius ftw...

Rose said...

Anonyymi -- öh, mistäköhän sä nyt puhut.. Mulla ei tietääkseni ole minkäänlaista kommenttien valvontaa käytössä, enkä ole tähän asti kokenut kenenkään kommenttien poistamista tarpeelliseksi.. ;)

Anonymous said...

mitäköhän hittoo sit :---( onko blogger feilannu vai oonko pistäny unissain sulle komsuu! no enivei, nii et onks toi jäbä ekas kuvassa sun saksa-prinssi? :--)

Anonymous said...

Ihana blogi! Sulla on kivat vaattet tosa kuvassa :))

http://dreamsarerealfuckreality.blogspot.com/

Rose said...

Anonyymi -- Ei ole, kun mun 14-vuotias hostveljeni ;-))

Sara -- Kiitokset! :))

JT said...

ihania kuvia !! :-)
J

Anonymous said...

no höh, mut aika söpö veli sulla sit kummiski!

Rose said...

J -- Thänks :)

Anonyymi -- osaa se toisinaan olla söpökin joo.. ;-)