10/15/2010

La Sardegna

Nyt on siis selviydytty ehjin nahoin takaisin Saksaan ja laukutkin purettu, joten tein tässä sitten pienen kuvallisen Tagebuchin mun tämän vuoden syyslomareissustani, prego:

Matkahan alkoi siis siten, että mulle selvisi lentokoneessa, ettei me ollakaan matkalla Sisiliaan (kuten mun perheeni mulle kertoi) vaan Sardiniaan. No, Italialle kuuluva saari joka tapauksessa, ei se kai sitten ole niin justiinsa..


Lentokoneessa oli just niin mukavaa ja mielenkiintoista, kun halvimmalla mahdollisella halpalentoyhtiön halpalennolla vaan voi olla, mutta kaks ja puoli tuntia sitä nyt vaikka leikkii limsapullolla tai jotain.. Mutta ei siitä sitten sen enempää, koska itse määränpää oli kuitenkin kokemuksena jonkun verran kiinnostavampi.


Kun kurkkasin ekaa kertaa ulos terassilta, ensivaikutelma oli kieltämättä suhteellisen lupaava.


Rentoutumislomalle kuului tietty rantailua. Löydettiin yhtenä iltana seinältä tommonen söpö pikkukaveri, jolta mun host-veljeni ystävällisesti säikäytti hännänpään..


Öiseltä taivaalta oli yleensä komeasti havaittavissa kaiken maailman tähtikuvioita, kuten esim tämä selkeä iso-karhu tässä.. ;-)Oli vähän jo off-season, eikä suurin osa ravintoloista ollut enää auki, mutta pääsin silti maistamaan aavistuksen epämääräisen ja ylihinnoiteltun Van Gogh-ravintolan sinisimpukoita.


Meidän ranta, joka oli tyhjä, muttei ollenkaan kehnompi..


...kunnes sitten yhtenä aamupäivänä tuli vähän enemmän vettä, joka repi niin meidän kuin tämän toisenkin rannan poikki noinkin nätin vesiuoman.


Se iltapäivä olikin sitten siltä istumalta pyhitetty pienelle kaaokselle ja korjaustöille.. Episodin jälkeen paistoikin sitten enempi tai vähempi taas aurinko, eikä vettäkään enää tullut ainakaan ihan noin paljoa.


Saatiin muutamana iltana hotellikämpän nurkista tarpeeksemme ja lähdettiin vuokra-autolla ajelemaan pariin vähän meidän piskuista lomakylää isompaan cityyn.Cagliariksen satamassa oli näinkin nättiä (tyttöä ja venettä).Pidettiin jätskitauko paikassa, jonka edustalla käyskenteli hieman pulleva ja toiveikkaan oloinen misuli. En tiedä oliko toi katti joku mainostemppu, mutta jätski oli kyllä hyvää!


Ja kyllä ne italialaiset on perinteisesti aika herkullista pastaakin osannut tehdä - näin vielä vedet kielille kaikille tähän loppuun..

Mä muuten myös snorklasin reissulla ekaa kertaa sitten viisivuotis-synttäreideni, mutta todistusaineistoa ei ole, koska ne vehkeet päässä mä olisin ollut jo ihan liian kadehdittavan kaunista katsottavaa. (Plus että mun snorklailut loppu oikeestaan aika lyhyeen kun mä melkein astuin mustekalan päälle! Lautasella ne menee, mutta joku roti nyt hei..)

Kaikenkaikkiaan aika rentoilumeiningillä vedetty reissu, pääosin mä hengailin vaan biksuissa tai juoksushortseissa ja hiihtelin sinne sun tänne, luin kirjaa, söin viinirypäleitä tai laiskottelin. Ihan joka päivältä ei (ainakaan mitään järkevää) kuvamatskua ole, mutta kyllä tosta silti oikein hyvän yleiskuvan meidän reissusta saa! :-)

9 comments:

Anonymous said...

Upeita kuvia ja ihana blogi! Matkakuume iski! =)

Anonymous said...

hui ku oot laiha :(

laura said...

ihania kuvia, oivoi ! :-)

Rose said...

Anonyymi -- Voi kiitokset! Haha jep, iskis jo vähemmästäkin.. :-D

laura -- kiitti! ;))

Henna said...

ooii ku oli hienoja kuvia!
Itekki oon aina halunnu italian suunnalle matkaileen :)
nautihan matkastas!

Ines said...

Voi ihanan nakosta ja kivoja kuvia! :) Haluun kans oikeeta italialaista pastaa, naa keittaa pastaa taalla aivan liikaa (ajalla ei oo taalla ilmeisesti koskaan niin valia, ees ruuan laitossa) ja naa syo pastaa riisin ja papujen kanssa.. :D

Rose said...

Henna -- Kiitokset! :)) Ihan mukiinmenevä reissu oli, italialaisia kenkiä en vaan päässyt testailemaan.. ;)

Ines -- haha, ehkä mä jätän mun valitukseni kaikista kulttuurishokeista ihan kiltisti taka-alalle :-D

Anonymous said...

mitä onko toi karhu tähtihomma muka ihan aito? eikai siinä oikeesti tommosia viivoja oo :DD

Rose said...

Anonyymi -- kunhan leikin valotusajalla.. :-D